Kaip išsirinkti kompiuterio ekraną grafikos dizaineriams?

Būtų galima išvardinti daugybę darbų, kuriuos kokybiškai atlikti galima tik naudojant kompiuterį. Grafikos dizaineriai – taip pat ne išimtis. Tam, kad jie kokybiškai galėtų vystyti savo veiklą, kompiuteris tampa vienu pagrindinių darbo įrankių. Tačiau ir tai dar ne viskas – svarbu pasirinkti tinkamai. Tad turime keletą patarimų, kaip išsirinkti kompiuterio ekraną grafikos dizaineriams.
Jau netrukus susipažinsite su itin vertingais patarimais, kurių paisant pasirinkti bus kur kas lengviau. Na, o, jei suplanuosite būtent tokį pirkinį, tai žinokite, kad čia jūsų lauks itin patrauklios monitorių kainos.

Tikslus spalvos atvaizdavimas

Viena svarbiausių grafikos dizainerio darbo užduočių yra ypač tikslus spalvos atvaizdavimas. Įdomu tai, kad kompiuterių naudotojai – žmonės, kurių veikla, naudojant kompiuterių, nėra susijusi su grafikos dizainu, net nesusimąsto apie tai, kaip svarbu yra tiksliai atvaizduoti spalvas ir kokybę didelį įtaką tai daro darbo kokybei, galutiniam rezultatui. Paprastai, t.y., naudojant standartinį monitoriaus ekraną, galima atkurti net apie 16,7 milijono spalvų. Tai yra iš tiesų labai daug, tačiau tikras grafikos dizaineris žino – to nepakanka. Taigi, siekiant užtikrinti aukščiausią darbo kokybę, tiesiog privalu rinktis kompiuterio ekraną, kuriuo būtų galima atkurti daugiau nei standartines 16,7 milijono spalvų.

Ekrano dydis

Dar vienas svarbus rodiklis yra ekrano dydis. Praktika rodo, kad siekiant užtikrinti komfortišką bei ergonomišką darbą, reikėtų rinktis didesnį nei 37 colių įstrižainę turintį ekraną. Geriausias pasirinkimas – 32 – 40 colių įstrižainių ekranai.

Kokia turėtų būti panelės technologija?

Dar vienas, ne ką mažiau jūsų dėmesio vertas elementas yra panelės technologija. Geriausiu pasirinkimu galėtų tapti viena iš šių dviejų technologijų: VA (angl. vertical alignment) arba IPS (angl. in-plane switching).

Lenktas ar plokščias ekranas?

Šiuo aspektu didelio skirtumo nėra, tačiau tam tikras subtilybes visgi reikėtų žinoti. Pavyzdžiui, lenkto modelio monitorius leis lengviau susikoncentruoti ties vykdoma užduotimi, o tai yra ypač svarbu, jeigu dirbama ne individualiame kabinete, o triukšmingoje bendroje darbo zonoje. Be to, tokio modelio ekranas sukuria padidintą gylio suvokimą.
Negailėkite laiko bei pastangų rinkdamiesi kompiuterį. Tai – vienas pagrindinių jūsų darbo įrankių, todėl investicija turi būti išmintinga.

Scroll to Top