Eko vienkartiniai puodeliai: rinkimės draugiškumą sau ir gamtai

Kaip pasakoja statistika, mūsų šalyje per metus sunaudojama apie 40 vienkartinių puodelių karštiems gėrimams. Skaičius išties įspūdingas. Prieš akis iškart iškyla milžiniškas šiukšlių kalnas. Norint išsaugoti gamtą, pradėta kurti ekologiški vienkartiniai puodeliai. Tai puiki alternatyva plastikui ir didelėms šiukšlių krūvoms. Tad ką reikia žinoti apie popierinius puodelius?

Nors vienkartiniai puodeliai gali būti panaudojami gerti ir šaltiesiems gėrimams, jie dažniausiai pasitelkiami pasimėgauti karštu kavos puodeliu. Dar viena svari priežastis, kodėl eko vienkartiniai puodeliai net nedvejojant tampa puikia alternatyva plastikinei pakuotei – noras apsaugoti savo aplinką nuo begalinės taršos.

Eko vienkartiniai puodeliai karštiems gėrimams – neatsiejama visų kavinių, užeigų, krautuvėlių ar degalinių dalis, kurios siūlo gėrimus išsinešimui. Taip pat, šie puodeliai vis labiau tampa populiaresni įvairių švenčių metu. Labai gražu, kai tokios pakuotės puikuojasi vaikų gimtadienio ar kitokios progos šventėje. Jų pasirinkimas jaunajai kartai tarsi siunčia žinutę, jog, organizuodami pramogas, turime pasirūpinti ir savo šalies gamtos išsaugojimu.

Vis dar tenka išgirsti nuomonių, neva vienkartiniai puodeliai yra nepatvarūs ir žalingi. Galbūt pirmieji gaminiai prieš eilę metų ir pasižymėjo tokiomis savybėmis, tačiau naujausi eko vienkartiniai puodeliai yra tokie tvirti, jog netgi tam tikromis progomis gali tapti daugkartinio panaudojimo pakuote. Sakykim, išgėrę vieną porciją kavos, galite drąsiai į tą patį puodelį įsipilti karštos kavos dar kartą.

Dėl žalos savo sveikatai, naudojant eko vienkartinius puodelius, taip pat nederėtų jaudintis. Vienkartinių pakuočių gamintojai puikiai supranta, jog jų klientai yra sąmoningi ir reiklūs vartotojai. Todėl sąveikoje su karštu gėrimu, nesvarbu, ar tai kava, arbata ar vištienos sultinys, puodeliai neišskiria jokių sveikatai nuodingų medžiagų. Beje, domėdamiesi internetinėje parduotuvėje siūlomų vienkartinių pakuočių pasiūla, paprastai visuomet turėsite galimybę sužinoti, iš kokių medžiagų gaminiai pagaminti. Tuomet nekils jokių abejonių dėl gaminio ekologiškumo.

Jeigu mėgstate kavą gerti automobilyje ar važiuodami viešuoju transportu, ieškokite eko vienkartinių puodelių su dangteliais. Jie dažniausiai būna pagaminti iš tokios pačios ekologiškos medžiagos kaip ir puodelis, todėl apsaugo nuo skilimų, plyšimų ir gėrimo išsilaistymo. Be to, dangtelis kiek galima ilgiau išlaikys karštą gėrimą.

Scroll to Top