Dekoruojame mergaitės kambarį: nuo visumos iki akcentų

Norite, kad Jūsų mažosios mergaitės kambarys būtų tobulas ir kiekvienas jame esantis akcentas būtų padėtas į jam labiausiai tinkamą vietą? Tokiu atveju šis straipsnis – kaip tik Jums, kadangi jame kalbėsime apie smulkmenas, kurios būtinos kokybiškame vaiko kambaryje. Juk gražus ir stilingas kambarys susideda iš daugelio smulkmenų. Būtini ne tik tapetai mergaitės kambariui, tačiau ir tinkami baldai, galiausiai, skoningi ir stilingi akcentai.

Spalvinė gama

Psichologai tikina ir pediatrai patvirtina, kad vaikystėje labai svarbu, jog vaiką suptų tik pozityvios ir akiai malonios spalvos. Tai teigiamai veikia jo psichiką. Taigi, net ir tapetai mergaitės kambariui, kad ir kaip šabloniškai skamba, turi būti šviesūs. Žinoma, nebūtinai rausvi. Ir melsva, žalsva bei gelsva spalvos labai puikiai tinka.

Tapetų pasirinkimas

Kaip jau minėjome – siūlome rinktis pastelinių atspalvių tapetus, tačiau dar geriau, jeigu jie būtų pozityvūs ir juose atsispindėtų magijos pasaulis. Juk beveik visos mergaitės pergyvena laikotarpį, kai tiki pasakų šalimi, kurioje gyvena vienaragiai ir kiti pasakų personažai. Tai puikiai iliustruoja specialiai tam kurti tapetai, kurie dekoruoti įvairiais gyvūnais bei herojais.

Baldai

Greta tapetų reikia rinktis ir atitinkamus baldus. Ir svarbiausia  šalia stiliaus nepamiršti funkcionalumo. Nedideliuose kambariuose kiekvienas baldas turi turėti konkrečiai jam skirtą funkciją. Tokiu atveju erdvė bus pilnai išnaudota ir vaikas svarbiausiame kambaryje jausis puikiai, saugiai.

Akcentai

Žinoma, formuojant kambarį labai daug dėmesio reikia skirti ir smulkmenoms. Tiesa, jos turi būti ne tik gražios, tačiau ir tinkamos. Pavyzdžiui, puikiai atrodo gėlės, tačiau nepamirškite, kad maži vaikai gali jomis per daug domėtis, tad galbūt jų geriau nereikia? Na, arba bent jau jos turi būti aukštai prikabintos. Taip pat nuostabiai derės skoningi nedideli kilimai, baldakimai, kurie tampa asmenine vaiko zonos erdve.

Gražus kambarys padės kur kas geriau jaustis ir tuo pačiu norėsis jame praleisti kuo daugiau laiko. Dizaineriai tikina, kad net ir tokios smulkmenos kaip kad tapetai mergaitės kambariui gali veikti jos pasaulėžiūrą, tad renkantis smulkmenas svarbu skirti joms užtektinai dėmesio.

Scroll to Top