Sena užrakinta spyna

Meniškas spynų ir raktų pritaikymas aplinkoje

Menas – tai procesas, kuris suteikia žmonėms malonumo, kuris kelia jaukias emocijas ir tuo pačiu labai džiugina. Tiesa, įdomu ir tai, kad egzistuoja labai daug skirtingų meno formų, o kai galimybės jas puoselėti yra tokios atviros – kiekvienas gali būti menininku.

Šįkart mes apie paprastas spynas, kurios naudojamos kiekvieną dieną. Dažnai nebetinkamas kasdienybei spynas žmonės panaudoja kitais būdais ir šiuo atveju labiausiai pasitarnauja meniniai gebėjimai. Paprasčiausiai spynos simbolizuoja saugumą, paprastumą ir tuo pačiu ištikimybę, tad turėdamas tokį reikšmingą simbolį jos dažniau naudojamos mene.

Spynų panaudojimas vestuvėse

Spynos labai dažnai kabinamos ant tiltų, sienelių bei kitų  vietų, kurios dažniausiai simbolizuoja prisirišimą, buvimą kartu, tarsi susijungimą. Kadangi tokia tradicija Lietuvoje yra gana gaji, dažnai net ir specialiai neieškant tam tiktų vietų išties galima rasti labai daug ant kurių kabinamos spynos

.
Žinoma, nuspręsdami palaikyti šią tradiciją turėtumėte nepamiršti, kad spynų kabinimas neturi būti per daug savarankiškas, taip darant jokiu būdu negalima gadinti kitų turto, tuo pačiu augmenijos, nes spynų įsegimas į medį yra brutalus, tad to vengti siūlome.

Raktų medžio simbolika

Dar vienas neįprastas raktų bei spynelių panaudojimas yra raktų medis Panevėžyje, kuris vis labiau populiarėja ir kurį lanko ne tik žmonės iš visos Lietuvos, tačiau net ir Europos. Kadangi spynų taisymas neretai tampa keitimu – likusi spyną bei raktelis gali būti panaudojami kaip meno dirbiniai. Būtent toks jų funkcionalumas buvo atskiestas ir ant raktų medžio. Medžio kamieną puošia net keli tūkstančiai raktų ir kolekcija nuolatos papildoma. Kaip teigia idėjos iniciatorė – šio meno tikslas yra suteikti žmonėms galimybę pamatyti, kaip gamta gali susilieti su žmogaus dirbiniais, juolab, perteikti energiją, kurios dažniausiai ieško jaunavedžiai.

Bet kuriuo atveju, kad ir kokios spynos jus supa – joms sugedus labai svarbu kuo greičiau kreiptis į profesionalus, kurie išspręs bet kokias problemas. Juk spynų taisymas profesionalams yra kasdienybė, kuri brangiai nekainuoja, o kurios nauda – gyvenimą palengvinanti paslauga.

Scroll to Top