Kokias laminuotas grindis pasirinkti?

Kuomet norima atsinaujinti įsirenginėjant naujai savo būstą, atsiranda labai daug klausimų ir niuansų. Daugiausia kyla klausimų dėl būsimos interjero ir kolorito vizijos, kokie baldai bus pritaikyti ir kokia bus sienų danga bei spalva. Dažnu atveju pamirštama grindų danga. Kuomet pradedama gilintis į vienos ar kitos grindų dangos privalumus ir minusus, jau būna vėlu atsisakyti savo pirminio pasirinkimo. Šiais laikais visu kombinuojama laminato grindų danga, nes ši prie visko tinka. Žinoma, reikia rinktis laminatą atsakingai ir nežiūrėti į pigiausią variantą – kaina neretai atitinka kokybės santykį.

Kokios siūlomos laminato rūšys?

Laminuotu grindų pasiūla ir technologijos gali pasiūlyti keletą sprendimų: laminuotos grindys su grioveliu ir laminuotos grindys su lygiu sujungimu. Abudu sprendimai yra geri, tik kaip pasirinkti būtent sau tinkamą variantą?

Laminuotos grindys su grioveliu:

Šios grindų dangos įneša papildomą interjero jaukumą. Užpildytas vaizdas visumoje atrodo kai kada stilingiau, todėl laminuotos grindys su grioveliais tai yra dažniau pasirenkamas variantas. Daugelis bijo, kad į griovelių tarpelius susikaups sunkiai išvalomas purvas, dulkės, tačiau renkantis kokybišką laminatą, tokios problemos nėra. Pasirinkus pigų variantą su grioveliais daugelis nusivilia, nes tarpeliuose sunkiai išvalomai įsikimba purvas. Renkantis kokybiškas medžiagas, to nevertėtų bijoti, nes tokia grindų danga bus padengta specialiu paviršiumi, kuris neleis įsigerti nešvarumams į gilesnius sluoksnius.

Laminuotos grindys su lygiu sujungimu:

Šio tipo laminuotos grindys suteikia interjerui minimalizmo ir erdvės pojūtį, turint mažesnį kambarį, galima optiškai jį padidinti. Dažnai pasitaikanti problema ta, kad tokio tipo sujungimas mėgsta vaikščioti. Norint apsisaugoti nuo laminato judėjimo, išsivaikščiojimo, geriausia rinktis ne mažesnį kaip aštuonių milimetrų storio laminuotų grindų sujungimą su stipriu užraktu, kad šis gerai užsifiksuotų.

Kokia grindų danga labiau tinka šildomoms grindims?

Dažnai lementis apsisprendimą veiksnys būna tas, ar norima pasirinkti šildoma grindų sistemą. Geriausias pasirinktinas laminatas šildomoms grindims vis dėl to yra grindų danga su grioveliu. Laminuotos grindys su grioveliu turi žymiai mažesnę tikimybę išsivaikščioti per esamus sujungimus, kas ir užtikrina stabilumą šildymo sistemoms. Renkantis tiek ekologišką, tiek klasikinį stilistinį variantą, su šildomomis grindimis sukuriama jaukumo aura, kuri sušildo visą šeimą. Laminatas šildomoms grindims yra puikus pasirinkimas auginant mažamečius vaikus, kurie dar tik žengia savo pirmuosius žingsnius ir nerangiai ropoja grindų paviršiumi, išmėtę savo žaislų kolekciją.

Scroll to Top