Lauko interjero dizainas

Įkūrus vidaus interjerą, norisi įsikurti ir lauke. Vidaus interjeras dažnai būna minimalistinis, o lauko interjeras dažniausiai yra nesureikšminamas, nes juk niekas nekreips dėmesio. Tai yra didžiausia klaida. Juk žmonės ateidami į svečius, pirmiausia, pastebi lauko erdvę ir tik tuomet užeina į vidų, todėl reikėtų apgalvoti ne tik vidaus, bet ir lauko interjerą.

Dažniausiai gamintojai siūlo tokius pačius baldus tiek vidaus interjerui, tiek lauko interjerui, jei lauke yra pavėsinė, kuri uždengtų baldus nuo išblukimo bei lietaus. Vasarą visuomet siūloma papuošti lauko interjerą pintais, šviesių spalvų, mediniais baldais, kurie suteiktų lengvumo ir puikiai prigytų lauko erdvėje. Patogus krėslas ne tik papuoš interjerą, bet ir padės atsipalaiduoti po sunkios darbų dienos.

Taip pat lauke turėtų būti augalų, kurie suteiktų gyvumo, oazės įvaizdį. Dažnai pasirenkama yra augalų “siena”. Vijokliais apipinta siena dažniausiai pagyvina lauko interjerą, tačiau reikėtų nepamiršti juos prižiūrėti ir apkarpyti. Taip pat dažnai yra pasirenkamos spalvotos gėlės, kurios pagyvina interjerą. Dažnas klientas perka pakabinamas gėles, kurios auga žemyn ir turi daugybę žiedų. Taip interjeras atrodo puošnesnis ir gyvesnis. Visgi su gėlėmis nereikėtų persistengti, jas reikėtų derinti su baldais. Per daug spalvų gali erzinti svečius ir sukurti negatyvų įvaizdį.

Visgi atskiras baseino plotas, gali būti puiki atgaiva vaikams ir suaugusiems. Jei turite laisvos vietos, nepagailėkite nusipirkti baseino, kuris pravers po karštos dienos. Vanduo dažnai įšyla nuo kaitros, todėl vakare bus šilta išsimaudyti, o dieną puikiai tiks pasipliuškenti ir atsigaivinti nuo saulės kaitros. Baseinas ne tik leis atsigaivinti, bet ir suteiks puikų įvaizdį interjerui. Gali būti pasirinkti melsvi interjero atspalviai, kurie derėtų prie baseino vandens. Tokiu būdu bus sudaromas įspūdis lyg būtumėte prie jūros.

Lauko kepsninės taip pat gali suteikti lauko interjerui statiškumo įvaizdį. Keramikos griliai puikiai pasitarnauja mėsos ar žuvies kepimui, tad esant reikalui, visuomet bus šalia jūsų. Taip pat derės prie interjero. Griliai neužima daug vietos, o ypač pasitarnauja vasaromis ir pavasario šiltomis dienomis, tad kepsnines visuomet verta priderinti prie interjero. Dauguma jau atėję pastebės, jog turite tokį prietaisą, ir užsimanys keptos mėsos.

Taigi, lauko interjeras priklauso nuo jūsų, tačiau derinant nenaudokite daugybės įvairių spalvų. Vieni išsirinks labiau žalsvą atspalvį, panašų į oazę, kiti – melsvą atspalvį, panašesnį į jūros motyvus.

Scroll to Top