Muziejai Airijoje: ką verta aplankyti?

Dažniausiai žmonės pasirenka keliauti į šiltus kraštus, juos vilioja egzotinės kryptys, tolimos salos. Tos vietos, kuriuose nuolatos šviečia saulė arba yra šiltas oras. Kiti renkasi turistines vietas, nori susipažinti su kitomis kultūromis, pamatyti ištaigias miestų architektūras. Retai kas renkasi tokias šalis kaip Suomiją ar keliauja į Airiją. Tačiau pastarosios nurašyti nereikia, nes ten taip pat yra įdomių lankytinų vietų, o ypač muziejų, kuriuos verta aplankyti nors kartą gyvenime. Airijos muziejai turi įdomių ir vertingų eksponatų, o ir ekskursijos naudingos bei įdomios ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Guinneso alaus muziejus
Tikriems alaus fanatikams pravartu būtų apsilankyti viename iš populiariausių Airijos Guinneso alaus muziejų, kuris buvo įkurtas 2006 metais. Šiame muziejuje galima įsigyti įvairiausių suvenyrų, taip pat atrasti įrangos ir priedų, kurie reikalingi gaminant naminį alų. Taip pat alaus muziejuje galima pamatyti įvairiausių senovinių prietaisų, kuriais buvo gaminamas pirmasis Guinneso alaus. Tikriems entuziastams patiks alaus buteliukų kolekciją ir reklaminiai šio gaminio stendai. Šeštajame muziejaus aukšte yra įsikūrusi degustacijos salė, kurioje galima paragauti įvairių rūšių alaus, sužinoti daugiau apie gaminimą, skonių, gėrimo tradicijas.

Nacionalinis jūrų muziejus
Jeigu jums patinka laivininkystė, jūrininkystė bei žvejyba – tai nacionalinį jūrų muziejų jūs privalote aplankyti. Kaip žinote Airija yra sala, kurioje klėsti jūrininkystė, tad nenuostabu, kad ši šalis turi šios srities muziejų. Šiame muziejuje galima pamatyti įvairiausių eksponatų, kuriuos sukaupė „Greist Istern“ laivo kapitonas kilęs iš Halpinų šeimos. Populiariausias šio muziejaus eksponatas yra „Sirius“ laivo modelis. Šio tipo laivu buvo perplauktas net Atlanto vandenynas.

Kapinių muziejus „Glasnevin Cemetry“
Nenustebkite, jeigu airiai jums pasiūlys apsilankyti kapinių muziejuje. Tai seniausios Airijos kapinės, kurios laikomos neįprasčiausiomis visame pasaulyje. Dubline įsikūrusiame muziejuje yra palaidota per 1,5 milijonų žmonių. Kuo ypatingas modernus stiklinis pastatas? Jame yra didžiulis monitorius, kuriame galima rasti čia palaidotų žmonių asmeninius duomenis. Muziejus labiausiai domina tuos, kurie nori kažką naujo sužinoti apie čia palaidotus garsius rašytojus, atradėjus, mokslininkus, aktorius. Dar daugiau įdomių lankytinų vietų ir kitų patarimų apie keliones į įvairias šalis galite rasti apkeliauk.lt. Jeigu randate pigius skrydžius į Airiją, tuomet nedvejokite ir keliaukite į šią šalį, nes ji turtinga ne tik savo kultūra, tradicijomis, bet ir lankytinais objektais.

Scroll to Top