Namų spalvą reikia prisijaukinti

Nusprendus daryti remontą namuose iškyla begales klausimų. Kur stovės spinta, kaip dažyti sienas, kokį laminatą rinktis ar kaip viską tarpusavyje suderinti, ką daryti su spalvomis, kaip jų nepadauginti ?
Visų pirma, nuspręskite kokios spalvos dominuos jūsų pasirinktame kambaryje. Neprimaišykite per daug spalvų ar atspalvių ir neužkimškite kambario tik viena spalva. Spalva jus turi priversti jaustis maloniai, jaukiai, saugiai ir patogiai, nevaržomai. Klasikiniai spalvų stiliai yra balta, tamsiai ruda, kreminė ruda , raudona. Ne paslaptis, jog spalvos veikia mūsų nuotaiką, tad vis dažniau atsiranda ir spalvingesnių interjero dizainų, kurie tonizuoja, ramina ar atpalaiduoja. Žinoma, daug kas spalvoje priklauso nuo to kiek šviesos patenka į kambarį pro langus, kaip ji krenta. Pasirinkus netinkamą spalvą jus tai gali ne tik varginti, bet ir erzinti. Tada nepadės nei nauji baldai, šviestuvai ar paveikslai. Jūsų mėgstamiausia spalva gali visai kitaip atrodyti jei ja išdažote visus namus. Ne tik sienos, bet ir kokybiškas laminatas taip pat gali pagyvinti ar suteikti reikiamą atspalvį. Tarkime, jei sienas pasirinkote šviesias, o grindis tamsias ir atvirkščiai, tai sudaro puikų kontrastą ir kambarys nepaskęsta vien tik šviesiuose ar tamsiose spalvose. Jei pasirinksite sienas ir kokybišką laminatą neutralių spalvų kaip balta ar kreminė, tuomet galėsite paįvairinti kambario spalvas baldais, daiktais ar kitokiomis spalvotomis detalės daug dažniau, kadangi sienas perdažyti kas kelis sezonus yra pakankamai brangu, o komponuoti daiktus, kuriuos vėl ir vėl galėsite panaudoti yra daug paprasčiau ir pigiau. Kalbant apie grindis, laminatas žavus tuo, jog turi daug įvairiausių raštų ir modelių, tad nereikia rinktis vien tik klasikinių spalvų. Vis daugiau žmonų renkasi neslidų laminatą kadangi jis suteikia savotiško jaukumo ir patogumo. Neslidus laminatas kai kuriems net asocijuojasi su saugiomis grindimis. Visgi, jei sienas nusprendėte tapetuoti ar dažyti raštuotai, to nebekartokite ir ant grindų. Marga koše nebus patraukli akiai ir jausitės apsunkinti. Taip pat, nesivaikykite naujausių interjero madų, kadangi jos ateina ir išeina, o taip dažnai keisti namų interjerą gali ne kiekvienas. Geriau pasikonsultuokite su profesionalais apie spalvas, kurios būtų pritaikytos būtent jūsų erdvei.
Spalvos turi tokią didelę “galią” interjere, kad jos gali vizualiai kambarį sumažinti perpus arba padidinti, suteikti jaukumo arba atšiaurumo pojūtį, varginti, atpalaiduoti, pralinksminti ir nuliūdinti. Spalvą reikia “prisijaukinti”, tad iš pradžių pradėkite nuo mažų detalių arba pasikonsultuokite su šios srities specialistais, kurie tikrai padėsi išrinkti būtent jums labiausiai tinkančias spalvas ir sukurti tikrų namų pojūtį

Scroll to Top