Virtuvės baldai

Klaidos įsirenginėjant virtuvę: kaip jų išvengti?

Virtuvė yra ta vieta, kurioje nuolatos verda gyvenimas: gaminamas maistas, aptariami šeimos reikalai, dalinamasi receptais, valgoma, bičiuliaujamasi. Tam, kad būtų kuo maloniau leisti laiką virtuvėje, reikia susikurti savitą ir patogų namų interjerą, gerai išrinkti baldus ir juos įkomponuoti, kad baldai būtų funkcionalūs, o vaizdas neliūdintų.

Nors vieniems virtuvės interjero įrengimas gali atrodyti paprasta užduotis, visgi nėra jau taip paprasta kaip atrodo. Dažnai mūsų galvoje susikurtas vaizdas ne visada atitinka realybę, pirkti baldai ne visada tinka, parinktos spalvos ne visada dera tarpusavyje. Norint, kad taip nenutiktų, vertėtų labai gerai suplanuoti virtuvės interjerą ir vengti klaidų.

Klaidos įsirenginėjant virtuvę

  1. Netiksliai apskaičiuotas biudžetas. Netiksliai susiplanuotos tiek baldų, tiek ir kitų vonios interjerui būtinų detalių biudžetas dažnai būna esminė klaida įsirenginėjant virtuvę. Rekonstruojant arba statant namus reikia išmanyti labai daug krypčių. Deja, tačiau dažniausiai akcentuojamasi ties tuo, kiek bus išleista santechnikai, elektrai, apdailai ir tik pačioje paskutinėje vietoje yra susimąstoma apie baldus. Reikia pridurti, kad virtuvės baldai yra ne pigūs, todėl suplanuoti jų biudžetą yra būtina.

Prieš pradedant rekonstrukcijas virtuvėje, susiplanuokite ne tik baldų biudžetą, bet ir iš anksto pagalvokite, kur tie baldai stovės. Tik gerai viską suderinus ir pamačius bendrą virtuvės vaizdą po visų statybų, matysite, gal kažkur galėsite sutaupyti pinigų apdailai. Jeigu nenorite darbų įkarštyje pritrūkti pinigų – susiplanuokite biudžetą.

  1. Netinkama buitinė technika. Šiais laikais buitinės pasirinkimas toks platus, kad net sunku išsirinkti, kuri yra geresnė, kurią verta įsigyti, o kurios ne. Rinkdamiesi buitinę techniką atsižvelkite į keletą aspektų, tokių kaip virtuvės dydį ir žmonių skaičių šeimoje. Jeigu virtuvės patalpa yra maža, o žmonių šeimoje taip pat, tikrai neverta pirkti didelio šaldytuvo, indaplovės ar viryklės, kadangi tai ne tik užgriozdins patalpą, bet ir ši buitinė technika nebus iki galo išnaudota.
  2. Netinkamas baldų gamintojo pasirinkimas. Kaip svarbu iš anksto susiplanuoti baldų biudžetą, lygiai taip pat svarbu susirasti profesionalius ir tinkamus baldų gamintojus. Vis dėlto, ne visada aišku kuris baldų gamintojas yra specialistas, todėl rinkitės jau pagamintus baldus taip sutaupydami laiko ir būdami tikri, kad baldai bus kokybiški.

Tai tikrai ne pagrindinės klaidos kurias daro virtuvę įsirenginėjantys žmonės. Nepamirškite virtuvėje įmontuoti geros vėdinimo sistemos, ją susiprojektuokite taip, kad galėtume laisvai judėti ir maksimaliai išnaudokite virtuvės erdvę, kad nereikėtų to daryti pamačius, jog viskas netelpa.

Scroll to Top