issirinkti svetaines dizaina

Pagal ką rinktis internetinės svetainės dizainą?

Internetinės svetainės išvaizdos kūrimas lygiai toks pat atsakingas darbas, kaip ir baldų ar patalpų dizaino kūrimas ar renginių plakatų kūrimas. Estetika ir stilius šiandien užima ypač svarbų vaidmenį, o reikalavimai web dizainui paskutiniu metu įgavo dar griežtesnę formą. Kokia ji, klausite? Pagrindinė grafinio dizaino taisyklė – tai stiliaus ir turinio derėjimas tarpusavyje. Jei kažkuriam vienam dalykui skiriamas didesnis dėmesys, arba abi sritys nesutampa tarpusavyje, viena kitos nepapildo, tuomet tokia svetainė nesukuria jokios vertės, yra nepatogu ja naudotis be to pagrindinis vaizdas ar aprašymai joje yra negražūs ar neinformatyvūs. Tad kaip surasti aukso vidurį? Ir kaip menas ir teisingai parinktas skonis gali sukurti tikrus stebuklus internete?

Svarbiausia tema

Išsirinkti svetainės dizainą nėra taip sudėtinga, jei prieš tai atliekama tam tikri tyrimai, svarstymai, kurie padeda išsiaiškinti, kam skirta konkreti svetainė, kas joje planuojama pardavinėti, kokia įmonė tai siūlys, iš kokios rinkos ir pan. Pagal visus šiuos ir daugelį kitų klausimų galima susidaryti itin aiškų vaizdą, kuris taps pagrindiniu užvedimu ant kelio.

Oficialioms svetainėms tinkamas ramesnis grafinis dizainas

Nors kiekvienas verslas yra skirtingas ir unikalus, kai kurias kompanijas ar projektus būtų galima suskirstyti į dvi pagrindines kategorijas. Viena iš jų – oficialų viešą įvaizdį formuojančios įmonės. Kitos – kūrybinio pobūdžio kompanijos ar idėjos. Pirmuoju atveju, siekiant tiksliai ir etiškai reprezentuoti subtilias, oficialias prekes ar paslaugas patariama orientuotis į klasikinį, minimalistinį stilių, ramesnes ar tokias solidžias spalvas, kaip tamsiai mėlyna, bordo ar juoda. Informacija ir nuotraukos turėtų būti pateikiamos irgi aukštos kokybės, informatyvios, be jokio provokuojančio, šmeižiančio, žeidžiančio ar dviprasmiško turinio ar idėjų.

Kūrybingoms kompanijoms išsirinkti svetainės dizainą – vienas malonumas

Natūralu, kad su dizainu, menu ir stiliumi susiję asmenys ar verslai kur kas palankiau žiūri į internetinių svetainių kūrimo procesai. Kai kurie jų netgi taip pasineria į galvojimą, braižymą, svarstymą, taisymą, variantų kūrimą, kaip galėtų atrodyti naujoji svetainė, kad net pamiršta pagrindinius savo darbus ar atsakomybes. Tačiau, tai, toli gražu, nėra blogai. Priešingai, daug dėmesio skiriant kūrybai, galima sukurti išties estetiškus, patrauklius ar net žaismingus dizainus. Tokio pobūdžio kompanijoms yra platesnis spalvų, formų, kuriamų personažų ar išdėstymo variantų pasirinkimas. Tam tikros web dizaino taisyklės nėra įspraudžiamos į rėmus dėl tam tikros veiklos pobūdžio.

Taigi, išsirinkti svetainės dizainą gali padėti viena ir bene pagrindinė taisyklė – tiksliai išsiaiškinkite, kokiam projektui ar verslui bus skirtas šis produktas. O pagal tai jau toliau bus galima derinti visas kitas grafinio dizaino idėjas ir sprendimus.

Scroll to Top