Namų interjero subtilybės: prieškambaris ir jo baldai

Prieškambaris – tai namų patalpa, atliekanti ne vieną svarbią funkciją. Nors rodos, jog ši erdvė gali būti, gali nebūti, be prieškambario pajustumėte, jog grįžti į namus ar iš jų išeiti yra nepatogu, nėra kur laikinai pasidėti daiktų ar prisėsti užsirišti batų.

Antra svarbi prieškambario funkcija – sukurti malonų įspūdį apsilankantiems svečiams. Jiems taip pat turi būti sukurtos geros sąlygos pasikabinti paltą, pasidėti batus ar rankinę. Prieškambaris turi būti tvarkingas, dailaus dizaino. Geriausia, kai prieškambario interjero stilius persipina ar skoningai pereina į svetainės stilių.

Svarbiausi prieškambario baldai yra kabyklos (tiek su kabliukais, tiek su pakabomis), batų dėžė, spinta su stalčiais įvairiems lauko aksesuarams, skėčiams, pirštinėms bei vieta prisėsti. Nors prieškambariai kiekvienuose namuose yra skirtingo dydžio, galima išsirinkti tokius prieškambario baldus, kurie užima nedaug vietos, bet yra talpūs ir funkcionalūs. Taigi, kompaktiškai įrengti prieškambarį – svarbi užduotis.

Jei jūsų koridorius nėra itin „dėkingas” patogiai įsirengti prieškambarį arba baldų parduotuvėse parduodami baldai niekaip neranda vietos ankštoje erdvėje, pagalvokite apie prieškambario baldų gamybą. Baldų meistrai gali sukurti prieškambario baldus pagal Jūsų poreikius ir namų erdvę. Individuali prieškambario baldų gamyba taip pat turi pranašumų dėl to, kad galėsite pasirinkti savo norimas medžiagas, medienos atspalvį ir t.t.

Norėdami turėti tikrai funkcionalų prieškambarį taip pat įsirenkite jame gerą apšvietimą bei kokybišką veidrodį – taip prieš išeidami į svarbius pasimatymus pamatysite visus savo aprangos ir išvaizdos trūkumus.
Taip pat patariama prieškambario balduose (pavyzdžiui, spintelėse) įmontuoti vėdinimui skirtas angas – taip Jūsų drabužiai ir avalynė bus nuolatos vėdinama.

Prieškambaris – tai erdvė, sukurianti pirmą įspūdį apie namus, joje svečiai sutinkami ir išlydimi, todėl svarbu, kad kiekvienuose namuose šis kambarys deramai atliktų savo funkciją.

Scroll to Top