meno studijų sritys

Meno studijų sritys ir perspektyvos

Ne maža dalis abiturientų susiduria su tokiais klausimais kaip „kur stoti?“, „kokią specialybę rinktis?“, „kuo noriu būti užaugęs?“ bei „kuo būti verta?“. Paskutinis savirealizacijos paieškų klausimas skirtas tiems, kurie mąsto ne tik apie ką nori veikti ir kuo būti, bet ir apie tai, kas yra perspektyvu ir gali leisti kopti karjeros laiptais bei uždirbti pakankamai, kad ateityje galėtų leisti sau ne tik geresnį maistą ar kultūringus vakarus operoje, bet ir pasistatyti namą, įsirengti butą ar įsigyti mašiną. Štai šie klausimai verti ko gero daugiau nei milijono. Nors ir sakoma, kad ne piniguose laimė, tačiau be jų šiuolaikiniame pasaulyje patogiai gyventi neįmanoma. Taigi, renkantis meno studijų sritį reikia pagalvoti ne tik apie tai, kas yra įdomu ir malonu, bet ir apie perspektyvas. Pirmiausia reiktų išsiaiškinti tai kokios gi meno studijų sritys yra prieinamos Lietuvos studentams? O tada jau galima spręsti kokie menai yra perspektyvūs ir ne tik artimi sielai.

Lietuvos aukštosios mokyklos siūlo studijuoti įvairias meno sritis, kai kur jų pavadinimai skiriasi, nors iš esmės tai yra ta pati sritis.

Aprangos dizainas. Baigę šios meno studijų srities mokslus galėsite ne tik dirbti aprangos, kostiumų paslaugų ir rūbų gamybos srityse, bet ir kurti įvaizdį, bei individualius kostiumus. Galėsite dirbti aprangos dizaineriu, konsultantu, kūrėju, konstruktoriumi arba kurti savo mados verslą. Aprangos dizaino studijų srities absolventai gali dirbti parduotuvėse, gamybos firmose, teatruose bei pramogų verslo įstaigose, pvz.: televizijoje.

Įvaizdžio dizainas. Ši meno studijų sritis atveria duris į grožio industrijos institucijas, teatrus, kiną, reklamos firmas, pramogų pasaulį bei grožio salonus ir studijas.

Šukuosenų dizainas. Su šia specialybe ir išsilavinimu galite rinktis darbą teatre, kine, reklamos srityje, televizijoje, foto studijose, grožio salonuose, kirpyklose. Gan perspektyvu, juk žmonės visais laikais kirposi ir kirpsis.

Teatro menas. Vaidyba skirta ne kiekvienam, tačiau drąsūs, išraiškingi žmonės, kurie nesunkiai persikūnija ir įsijaučia į jam skirtą vaidmenį, tikrai atras savo pašaukimą teatre, šou programose ir muzikiniuose projektuose.

Dainavimo studijos. Nuo operos iki populiariosios muzikos, visi dainingi absolventai gali dirbti įrašų studijose, kurti grupes arba rinktis solo atlikėjo karjerą, dirbti kultūros centruose, pramogų srityje: televizijoje, radijuje. Taip pat gali dirbti dainavimo mokytojais privačiose studijose arba valstybinėse įstaigose.

Šokis. Šokio mylėtojai absolventai save gali realizuoti šokio teatruose, tautinių šokių ansamblių veiklose, pedagogo vaidmenyje, koncertinėse grupėse, kurios pasirodo televizijoje ir įvairiuose renginiuose bei projektuose.

Muzika. Muzikantai be abejo gali kurti savo grupes ir muziką, kuri belsis į klausytojų širdis. Muzikavimo meno išmokti nėra lengva, tačiau įvaldžius instrumentą, keliai atsiveria ne tik į pramogų verslą, taip pat galite groti įvairiose šventėse pagal individualius užsakymus, skintis kelią į orkestrus, talkinti dainininkams.

Šitiek meno sričių ir tai dar ne viskas, o kur dar dailė, tekstilė, keramika ir kita. Menų studijų sričių yra daug, svarbiausia pasirinkti galvojant ne tik apie tai ką nori studijuoti, bet ir apie tai ką po to norėsi dirbti.

Scroll to Top