Meno mokyklos Lietuvoje

Menininko gyslelė atsiranda dar ankstyvoje vaikystėje. Kad ji neišblėstų tėvai savo vaikus veda į specialias meno mokyklas, kurios padeda išsaugoti kūrybiškumą ir meilę menui. Kadangi meno krypčių yra labai daug, tai kiekvienas vaikas atranda savo kelia, tiek muzikoje, tiek dailėje ar šokyje. Meno mokyklų Lietuvoje yra pakankamai daug, jos yra valstybinės arba privačios. Valstybinės dažniausiai moko vaikus, kaip ir paprastoje mokykloje tik papildomai moko pasirinkto meno. Privačios šiuo atveju moko tik pasirinktos meno šakos ir yra dažniausiai mokama.

Pagrindinės meno mokyklos Lietuvoje yra:
Kauno Juozo Gruodžio konservatorija. Kaune įsikūrusi mokykla, kurią vaikai pabaigę gauna bendrąjį ir muzikinį išsilavinimą. Šioje mokykloje ugdomas muzikinis išsilavinimas. Integruoja pasaulines naujoves. Konservatorija skatina mokinius tapti profesionaliais muzikantais. Moko kūrybiškumo, akcentuoja kultūrinį gyvenimą. Formuoja talentingus, aktyvius, atsakingus ir kultūringus mokinius. Konservatorijos valdžiai svarbu, kad kiekvienas mokinys atrastų savo kelią.
Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija. Valstybinė mokykla, kurioje mokoma bendrojo išsilavinimo. Skatinamas mokinių kūrybiškumas, meninių ir socialinių gebėjimų ugdymas. Orientuojamasi į karjeros galimybes, efektyvią pagalbą kiekvienam studentui. Bendrojo mokymosi sritys sujungtos su menais, tai dailė bei muzika. Į šią mokyklą priimami mokiniai turinys šių meninių gabumų. Meno mokykla Lietuvoje vadovaujasi švietimo sistema ir klasikinio meno konceptais.
Vilniaus meno mokykla. Viena iš pagrindinių meno mokyklų Lietuvoje, kuri veikia jau nuo 1793 metų. Moko architektūros, piešimo, tapybos, skulptūros bei braižybos. Rengia profesionalius menininkus, kurie toliau plečia architektūros ir tapybos raidą. Ugdo mokinius, kurie vėliau savo darbus eksponuoja parodose.
Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla. Internatinė mokykla, kurioje mokiniai gali lankyti dieninias pamokas arba mokytis savarankiškai. Menų mokykla moko bendrojo išsilavinimo kartu su įvairiomis meno kryptimis. Švietimo įstaiga skirta gabiems vaikams, kurie šioje įstaigoje gali profesionaliai mokytis baleto, muzikos, dailės. Teorinės žinos šioje mokykloje pritaikomos praktikoje bei naudojamos pasaulinės naujovės mokant vaikus. Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla mokiniams siūlo ir užklasinės veiklos, kuri padeda tobulinti kitus papildomus įgūdžius. Beje lankant šią mokyklą vaikai iš kitų miestų gyvena mokyklos bendrabutyje. Po mokslų šioje mokykloje vaikai gali lengviau įstot į kitas mokymosi įstaigas.

Scroll to Top