Meno muziejai Vilniuje

Dažnai turistai atvykę į Vilnių nustemba, kad turime ne tik įspūdingą senamiestį ar Gedimino pilį, bet ir galime jiems pasiūlyti meno muziejus, kurie yra pačiame miesto centre. Meno muziejai Vilniuje yra visi išskirtiniai, todėl kiekvienas miesto svečias ras sau patrauklų variantą. Nuo klasikinio iki šiuolaikinio modernaus meno mylėtojų, gali išvysti unikalius Lietuvos ar užsienio menininkų eksponatus. Todėl jums norime pateikti pagrindinius meno muziejus esančius sostinėje, kuriuos galėsite aplankyti arba rekomenduoti turistams.

Taikomosios dailės muziejus. Įkurtas 1987 metais šalia Gedimino pilies. Šį muziejų lengvą susirasti, nes jis stovia pačiame Vilniaus miesto centre ir kviečia praeivius užsukti bei pasimėgauti eksponuojamais meno kūriniais. Dabar muziejus eksponuoja įvairius lietuvių liaudies tautodailės, sakralius meno darbus. Religinius dailės kūrinius, ikonas, įvairius amatininkų metalo kūrinius. Taikomosios dailės muziejuje veikia ir nuolatinės parodos, tokios kaip: “Trys mados šimtmečiai” arba restauruotų kūrinių paroda.
Nacionalinė dailės galerija. Unikalus meno ir kultūros centras. Eksponuoja modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinius. Sukaupusi netgi 46 000 menininkų tapybos, skulptūros, grafikos ir t.t darbų, kuriuos rodo nuolatinėse parodose. Turi daug skyrių, kuriuose eksponuoja įvairaus stiliaus meno kūrinius. Šis meno muziejus Lietuvoje rengia edukacines programas, renginius, parodas.
Šiuolaikinis meno centras. Įsteigtas 1992 metais dabar didžiausias šiuolaikinio meno muziejus Baltijos šalyse. Meno centro tikslas yra skatinti šiuolaikinį meną Lietuvoje. Maloniai kviečia bei siūlo pasigėrėti šiuolaikinio meno eksponatais. Šiame muziejuje pristatomi įvairūs pasaulinio lygio kūrėjų darbai, bei ir lietuvių menininkų kūriniai. ŠMC propaguoja FLUXUS judėjimą, todėl šiame centre yra įkurtas FLUXUS kabinetas, kuris eksponuoja originaliausius šio judėjimo darbus. Ši erdvė yra neformali, tačiau joje galima išvysti originalius, kūrybiškus menininkų darbus, kurie turi itin gilę mintį. ŠMC rengia ne tik įvairias parodas, bet ir išskirtinius muzikos, mados, kino renginius, kurie Vilniuje yra labai populiarūs.
Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus. Šiame muziejuje galima išvysti Lietuvos teatro, muzikos ir kino istorijos eksponatų. Apsilankyti renginiuose, kurie skirti prisiminti įvairių sričių menininkams prisiminti, apžvelgiant jų kūrinius. Rengiamos ekskursijos, edukacinės programos, tarptautines parodas, įvairius renginius. Galima pamatyti pageidaujamos, mėgstamos srities eksponatus bei taip turiningai praleisti laiką.

Scroll to Top