Biuro interjero dizainas

Darbo vieta yra svarbi ne tik darbuotojui, bet ir darbdaviui. Juk darbe praleidžiame didžiausią dalį laiko ir neretai darbas tiesiog turi tapti antrais namais. Dėl šios priežasties įmonių direktoriai dažnai stengiasi, kad darbuotojai jaustųsi saugiai ir patogiai. Šiuolaikinių biurų vadovai samdosi interjero dizainerius, kurie jiems sukurtų funkcionalų bei patrauklų stilių.
Kuriant tvarkingo biuro interjero dizainą vertėtų žinoti, į kokias zonas yra išskirstoma darbinė erdvė:
Darbinė vieta, kurioje dirba darbuotojai(dažniausiai sujungti stalai). Taip pat būtini ir individualūs stalai, kai dirbama susikaupimo reikalaujančius darbus;
Susitikimų erdvė (angl. Meeting room), ši erdvė privalo būti atskirta nuo darbinės erdvės.
Tylos zona, kuri skirta norint susikaupti ir produktyviai atlikti darbus.
Gali būti ir mokymų zona, šioje vietoje turi būti stalai ir projektorius. ( ši erdvė nėra būtina, bet rekomenduojama);
Ir poilsio zona, kur būtų stalai, minkštasuoliai. Kad darbuotojai būtų ne tik kūrybiški, bet ir aktyvūs, poilsio zonoje dažnai kartais matome stalo futbolą, arba žaidimų kompiuterius;

Formuojant biuro interjero dizainą svarbu, kad būtų naudojami ergonimiški baldai, kurie kiekvienam darbuotojui individualiai pritaikomi. Tarkim, dabar populiarūs reguliuojamo aukščio stalai, kurie garantuoja, kad darbuotojai nepavargs bei išlaikys gerą fizinę kūno padėtį. Šiuo atveju svarbi ne kaina, o praktiškumas ir komfortabilumas.
Taip pat, norint dirbti tyloje bei lengviau susikaupti yra siūloma biuruose įsirengti garsą izoliuojančią baldų sistemą, kuri padės aptariant privačius pokalbius arba dirbant įtempta protinį darbą.
Biuro interjeras irgi turėtų būti  minimalistinis, kad esančios jame detalės, dekoras ar spalvos pernelyg nevargintų ir neerzintų akių. Tačiau nereikia bijoti ir išskirtinumo, šiuolaikiškumo.
Daiktai darbo erdvėje turėtų būti pastatyti taip, kad nekliudytų praeiti. Kadangi biuruose yra daug elektronikos prietaisų, geriausia būtų juos paslėpti, kad jie be reikalo nekliūtų už kojų bei palaikytų tvarką. Svarbus ir klientų ar svečių patogumas, todėl biure privalo būti minkšasuoliai skirti jiems. Taip parodoma, kad yra rūpinamasi patogumu;
Galiausiai, norint keisti biuro interjero dizainą, reikia žinoti darbo specifiką ir tuomet kurti jaukumą, mobilumą bei šeimyniškumą.

Scroll to Top