teatro festivaliai

Teatro festivaliai

Teatras yra pramoga jau nuo atmenamų laikų. Jis sukviečia į didingas sales ar kultūros namus ne tik teatru besidominčius žmones, bet ir jaunimą, vaikus. Muzikos, dailės ir kino industrijos kuria įvairius festivalius, o nuo jų nenori atsilikti ir teatras. Kasmet įvairios teatro bendruomenės, sąjungos ir organizacijos kviečia į teatro festivalius. Tai renginiai, kurie pritraukia įvairaus amžiaus piliečius, ir nesvarbu ar jie domisi teatru, ar nori tiesiog kultūringai praleisti laisvalaikį.
Lietuvoje įvairūs miestai bei miesteliai kasmet rengia teatro festivalius, kurie savo renginių išskirtinumu bei gausumu skatina gyventojus nors kartą apsilankyti viename iš jų. Taip pat Lietuva gali didžiuotis tuo, kad joje vyksta net tarptautinio mąsto šio meno atšakos festivaliai.

 

O dabar susipažinkite su žinomiausiais teatro festivaliais, kurie vyksta Lietuvoje:

  • Tarptautinis teatro festivalis „SIRENOS“. Tai vienintelis Lietuvoje vykstantis teatro festivalis, kuriame dalyvauja ir užsienio šalių teatro grandai, kurie kasmet pristato įspūdingus teatro kūrinius bei naujoves. „SIRENOS“ į savo festivalį kviečia ne tik teatro mylėtojus, bet ir teatrui pasyvius žmones. Šio išskirtinio populiarumo sulaukiančio festivalio organizatoriai yra įsitikinę, kad „SIRENOS“ gali įkvėpti ir įtraukti į teatro gyvenimą, net tuos, kurie retai lankosi arba nesilanko teatre. Tarptautinis teatro festivalis išskirtinis tuo, kad kasmet pateikia įvairių kūrėjų, žanrų ir estetikos spektaklius.
  • Tarptautinis gatvės teatro festivalis „MOZAIKA“. Vilniuje po atviru dangumi, gatvėse, aikštėse, atvirose erdvėse vykstantis teatro festivalis, kuris bando perteikti Antikos laikas vyravusia atmosferą. Šio festivalio lankytojai gali stebėti įvairius spektaklius, akrobatinius pasirodymus, pantomimas, taip pat yra kviečiami pasimėgauti tautiniais, senoviniais šokiais. Šis teatro festivalis pritraukia ne tik miesto gyventojų, bet ir atvykėlių ar turistų dėmesį, nes siūlo įspūdžių pilną pramogą.
  • Teatro festivalis „Tegyvuoja komedija“. Alytuje vykstantis kasmetinis teatro festivalis suteikia lankytojams begalės gerų emocijų. Kadangi festivalio tema yra komedijos, tai iš šio festivalio spektaklių bei renginių žiūrovai išeina su plačia šypsena. Kūrėjai, menininkai pristato nuotaikingus ir išskirtinį turinį atskleidžiančius spektaklius. Taip pat teatro festivalio metu yra apdovanojami įvairūs pastatymai, kūrėjai, scenografija ir t.t.
  • „Lietuvos teatrų pavasaris“. Kaune vykstantis teatro festivalis, kuriame pristatomi naujausi spektakliai bei žinomiausi režisieriai, pritraukia į sales begalės teatro fanatikų ir mėgėjų. Festivalio organizatoriai kasmet atsižvelgia į lankytojų nuomonę ir stengiasi pateikti jiems, šiuolaikines problemas atspindinčius spektaklius. Šio festivalio tikslas – parodyti Lietuvos teatrų kultūrą ir paskatinti žmones domėtis teatru.
Scroll to Top