teatro bureliai

Teatro būreliai padeda ugdyti jaunas asmenybes

Šeimoje atsiradus vaikui, jau nuo pirmų dienų yra mėginama įsivaizduoti, koks jis bus užaugęs: balsas, eisena, gestai, išvaizda, manieros, galų gale kokia bus jo pasaulėžiūra. Nors vaikus auklėja tėvai, tačiau atžalos gali užaugti turėdamos visiškai priešingą pasaulėžiūrą nei tėvų, taip yra tikriausiai dėl to, kad asmenybės formavimosi procese didelę reikšmę turi ir aplinka: draugai, mokytojai, informaciniai šaltiniai ir pan. Bandydami įsivaizduoti, koks vaikas bus užaugęs, kartu ir pasvajojame, kad galbūt jis bus talentingas sportininkas arba tiksliesiems mokslams gabumų turintis olimpiadų prizininkas… Svajonės, svajonės, viskas su jomis yra gerai, reikia svajoti, kad norai pildytųsi, tačiau kai kurie tėvai susiduria su noru užauginti savo vaiką tokiu žmogumi, kokiu norėjo tapti patys: daktarais, balerinomis, teisininkais ir t.t.

Kas gi nuspręs kuo vaikas bus užaugęs?
Derėtų leisti vaikui pačiam rinktis ką jis nori veikti gyvenime. Tiesa, į būrelius vaiką leidžiame nuo ankstyvosios vaikystės, kuomet jis pats dar nežino ko iš tikrųjų nori ir kas jam patinka, todėl sprendžia tėvai. Tada prasideda paieškos ir suprantate, kad pasirinkimas yra milžiniškų apimčių, tokio nė vienas neturėjome savo vaikystėje (1995 metai ir dar atgal). O pasirinkti reikia ne tik iš šokio, teatro, muzikos, sporto, dailės ir mokslų būrelių, bet kiekviena iš šių šakų turi dar daugybę variantų. Jei noriu, kad mano vaikas muzikuotų, tai kokiu instrumentu? O gal leisti į dainavimą? O kur dar sporto šakų ir užsiėmimų pasirinkimas…

Teatro būreliai gali atstoti šimtus kitų veiklų
Visi meno būreliai, pirmaisiais mokyklinukų gyvenimo metais, siekia ne rezultato (užauginti profesionalus), bet menine veikla ugdyti vaikus: jų stambiąją ir smulkiąją motoriką, visapusę asmenybės raidą, lavinti bendravimo įgūdžius, skiepyti moralines nuostatas ir t.t. Teatro būreliai yra naudingi vaikams, nes padeda visapusiškai formuotis asmenybei, be to lavina kūrybiškumą, drąsą, verbalinę ir neverbalinę kalbą, visa tai praverčia ir gyvenime ne tik spektaklio metu.

Scroll to Top