teatro rubu nuoma

Teatro rūbų nuoma

Yra nemažai progų, kuomet galime persirengti ir įsikūnyti į kokį nors personažą. Vienomis progomis persirengimas yra būtinas, na, o kitomis — pasirenkamas. Prieš aiškintis kur ir kokia teatro rūbų nuoma prieinama vakarėlių liūtams, trumpai aptarkime kokiomis progomis mums visgi gali prireikti kostiumo.

Kokiomis progomis privaloma persirengti?
Nors ir ne lietuviška šventė, tačiau Lietuvoje visgi labai mėgiama jaunimo — tai Helovinas (angl. Halloween). O štai lietuviška persirengėlių šventė — užgavėnės, kuomet svarbiausias akcentas — baisi kaukė, kuri padėtų išgąsdinti ir išvaryti žiemą.

Kitos šventės, kai norisi persirengti
Dar gan įprasta persirengti per naujametinius vakarėlius, ar tai būtų vakarėlis įmonėje, ar naujųjų pasitikimas draugų rate — vis dažniau šia proga yra pasirenkama tema ir aprangos kodas arba bent privalomas atributas, akcentas. Dažniausiai, skaičiuodami metus pagal kinų kalendorių, sekame kokius gi metus pasitinkame. Tarkime, šiemet (2016 m.) sulaukėme beždžionės metų, o dar tiksliau, pagal kinų kalendorių tai — Raudonosios Ugninės Beždžionės metai. Vadinasi ir metus dera pasitikti apsirengus ryškiai raudonai ar bent turėti tokį ugninį akcentą.
Taip pat, persirengiame teminiuose vakarėliuose, gimtadieniuose, Lietuvos mokyklose abiturientų žymimuose šimtadieniuose ir panašiai. Taigi, progų, pabūti tuo kuo svajoji ar nedrįstum kitomis sąlygomis, — pasitaiko ir gan dažnai. Bet kur gauti kostiumą?

Karnavalinių kostiumų ir teatro rūbų nuoma
Kuo gi skiriasi karnavalinis kostiumas nuo teatro rūbo? Paprastai Lietuvoje, karnavalinių kostiumų nuomos punktuose, galima rasti įvairių stilių, epochų kostiumų, taip pat įvairių šalių tautinių rūbų, filmų ir filmukų personažų aprangas, gyvūnėlių kostiumus bei viską kas tik gali šauti į galvą. Ten nuomojami ne tik kostiumų komplektai, bet ir atskiri atributai, aksesuarai (batai, kepurės, diržai, pirštinės, daiktai, akiniai ir pan.) bei kita.
Na, o teatro rūbų nuoma yra labiau specifinė, ten galima rasti didesnį rūbų pasirinkimą kiekvienai epochai ir dešimtmečiui atskirai. Ne visi teatrai noriai nuomoja rūbus, tačiau papildomos pajamos nepamaišė dar nė vienam menininkui, todėl kai kurie visgi nuomoja kostiumus. Taip pat galima kreiptis į teatro ir kino dizainerius, kurie turi sukaupę nemažas kolekcijas savo darbų ir mielai jais dalinasi mainai už nuomos mokestį. Vienas iš puikių pavyzdžių, kai dizaineris, kostiumų dailininkas nuomoja savo kūrinius, tai „Keistuolių teatro“ dailininkė Ramunė Skrebūnaitė, kurios kostiumus galite pamatyti jos svetainėje — kostiumuteatras.eu.

Žinoma, pasiruošimas teminėms šventėms reikalauja laiko ir pinigų. Dar viena alternatyva, kam nuoma nėra pati geriausia išeitis: karnavalinį kostiumą galite pasisiūti patys, tačiau tam reikės skirti dar daugiau laiko nei pasirinkimui iš nuomos paslaugas teikiančių įmonių.

Scroll to Top