Apie floristikos mokslus

Floristikos mokymai

Kas yra floristika? Tai yra dekoratyvinio meno rūšis. Į ją įeina puokščių kūrimas, kompozicijos ir koliažai, kuriuos sukuriate naudodami medžiagas tiesiai iš gamtos. Medžiagos gali būti tiek gyvos, tiek ir džiovintos. Paprastai tai būna gėlės, žolės, uogos ir riešutai, vaisiai, lapai ir dar daugybė kitokių gamtos dovanų. O kas yra floristas? Tai asmuo puikiai įvaldęs būtent floristikos meną, mokantis sukurti nuostabias kompozicijas, gebantis skirti augalus, jų tarpusavio deramumą ir kokybiškai viską pateikti. Tiems, kurie visada mėgo gėles, kurti puokštes, verta pasidomėti apie floristikos mokymus.
Ar floritsikos meno mokslai yra gera investicija? Žiūrint kokiu aspektu. Jeigu Jūs tiesiog ieškote būdo kaip praleisti laisvą laiką, tačiau gėlėmis niekad nesidomėjote ir ypač nesižavėjote, floristika gali Jums ir netikti. Vertėtų tada paieškoti kitokio laisvalaikio. Tačiau jei iš tiesų norite išmokti kurti savo pačių puokštes, ar net kopti floristikos karjeros laiptais, tada kursai yra būtinybė. Tačiau ką tie kursai Jums duos?
Ieškant informacijos apie floristikos mokymus, svarbu žinoti ko tiksliai Jūs tikitės iš šių kursų? Ar bazinių žinių? Ar norite išmokti kažką ir apie pačius augalus? O gal visa tai jau žinote ir siekiate grynų praktinių mokymų? Prieš eidami į, bet kokius mokymus išsikelkite savo tikslus. Paprastai floristikos kursai siūlo ne daugiau nei 10-15 pamokų. Jūs juose išmoksite visko po truputį. Iš pradžių būsite supažindinami su pagrindiniais floristikos įrankiais, pačių puokščių komponavimo taisyklėmis ir gali tekti netgi išmokti šiek tiek istorijos. Su laiku jus išmokins tinkamo augalų džiovinimo, gėlių skynimo ir priežiūros ypatybių. Taip pat teks išmokti teminės floristikos (valentino diena, gimtadienis), oazių tipus ir naudojimą, vazonų ypatybes, vainikų pynimo, dekoravimo, dovanų pakavimo, kaspinų ir t.t.
Tad jei norite sužinoti daugiau apie floristikos mokymus, pasidomėkite internetu kas yra Jūsų mieste, už kokią kainą ir kokios pamokos yra vedamos. Galbūt tai galėtų patapti vienu mėgiamiausių Jūsų hobių.

Scroll to Top