Apie floristo darbą

Apie floristo darbą

Augalai žavi visus. Tai yra gamtos dovana, kuri teikia daugybę malonumų. Augalų estetika yra studijuojama ir patapusi žmonijos kūrybos dalimi dar nuo senovės Egipto laikų. Floristai (seniau vadinami “puokščių rišėjais”) senovėje nebuvo taip rimtai priimami kaip dabar. Visgi ką kiekvienas iš tikrųjų galėtų pasakyti apie šią profesiją? Šis darbas gali pasirodyti ne toks, koks yra iš pirmo žvilgsnio. Kokios mintys apima pirmą kartą pagalvojus apie floristo darbą? Vieni pasakytų, kad floristai renka gėles, kiti sakytų, kad greičiausiai pina gedulo vainikus visą dieną, trečias tiesiog suglumę paklaustų “kas tokie?”.

Floristai visgi nėra paprasčiausi gėlių rinkėjai ir vainikėlių pynėjai. Tai yra menininkai, kurie dirba su gamta, įvairiausiais augalais. Šios profesijos atstovai turi puikiai išmanyti augalus su kuriais dirba, visos gėlės, šakos, lapai ir žolės yra jų “arkliukas”. Tačiau vien geros atminties floristui nepakaks siekiant sukurti tobulą puokštę. Nepaprastai svarbu ir kruopštumas, pastabumas pačioms smulkiausioms detalėms. Netgi floristikoje egzistuoja tam tikros taisyklės, kurių pravartu laikytis ir verta atsiminti. O svarbiausia floristui būtų kūrybiškumo gyslelė. Be jos kuriamos puokštės neturėtų to išskirtinumo pojūčio.

Jeigu Jūs taip pat žavitės gėlių kompozicijomis, vainikų pynimu ir manote, kad taip pat galėtumėte puikiai tai daryti, verta žinoti keletą dalykų apie floristo darbą. Pirma, tai darbas, kuris reikalauja atsidavimo, Jūs turėsite sutelkti visą savo dėmesį kurdami kiekvieną puokštę. Taip pat reikalingas žinių krepšelis. Jūs turite pažinti augalus su kuriais dirbate, mokėti juos derinti, žinoti kaip tam tikrus augalus reikia džiovinti. Svarbu net vazonai ir kaip Jūs juos puošite. Dekoracijos – svarbi dalis floristikoje. Gėles jūs puošite audiniais, kaspinais, smeigsite į oazes, vyniosite į plaušą.

Scroll to Top