Skandinaviškos virtuvės interjeras

Lietuvoje pamėgtas skandinaviško interjero stilius susiformavo apie 1930 – uosius metus. Manoma, kad pradžią jam davė modernizmas. Skandinavų šalyse, deja, labai stinga saulė šviesos. Atšiaurių klimato sąlygų gyventojai ryškiomis ir šviesiomis spalvomis gali pasimėgauti namuose. Pagrindiniai šio interjero bruožai yra jaukumas, lengvumas, komfortas ir DAUG šviesos.

Žmonės nemažą savo laiko dalį praleidžia virtuvėje. Skandinavų virtuvės, kaip ir kiti kambariai, pasižymi erdvumu, jaukumu, aukštomis lubomis. Jie mėgsta derinti seną grindų ir lubų apdailą su naujais, moderniais virtuvės baldais. Kalbant apie virtuvės baldus, šiaurietiškojo stiliaus mėgėjai juos renkasi ryškių, šviesių spalvų. Viena populiariausių – balta, tačiau nevengiama ir ryškiai raudonų, oranžinių detalių. Taip pat mėgstamos šviesiai žydros, turkio ir geltonos spalvos atspalviai. Dažnai virtuvės baldai, ypač spintelės ir lentynos, būna imitacinio medžio spalvos. Tokio šiaurietiško stiliaus mėgėjai turi pasirinkti nestandartinių virtuvės baldų gamybos įmones, nes pabrėžtina tai, kad skandinaviško stiliaus virtuvės baldai būna industriniai, modernaus stiliaus.

Kasdien vis labiau ir labiau populiarėjantis šis šiaurietiško interjero stilius plinta ir į Vidurio Europą. Lietuvoje pradėjo steigtis skandinaviško interjero klausimais konsultuojančios įstaigos, tad, susidomėję šiuo stiliumi, informacijos ras apsčiai.

Įvairaus stiliaus virtuvės baldų gamyba užsiimančių įmonių Lietuvoje nestinga, tad įrenginėjant skandinaviško interjero būstą ir ieškant savitų bei asmeniškai Jums tinkančių miegamojo, vaikų kambario, svetainės ar virtuvės baldų, manau, problemų kilti tikrai neturėtų.

Artėjant žiemai, kai saulės Lietuvoje kasdien mažėja, pasilepinkite šviesiomis, vasarą menančiomis spalvomis ir rytinę kavą gerkite atsinaujinę būstą skandinaviško stiliaus patalpose.

Scroll to Top