Ar 2015 metų virtuvės interjero tendencijos pakeis 2014 – ųjų?

Naujasias madų, interjero tendencijas sausio mėnesį galima pamatyti įvairiuose madų kataloguose, internetinėse svetainėse bei parduotuvių vitrinose. Besibaigiant 2014 metams pažvelgiame atgal ir įvertiname praėjusius metus. Kokios šių metų tendencijos vyravo kuriant virtuvės interjerą? Ar jos išliks ir 2015 metais?

2014 metais buvo raginama atsižvelgti visos šeimos poreikius, kurti modernią ir komfortabilią erdvę, naudoti natūralias, ekologiškas medžiagas. Išnaudojant virtuvės patalpą, buvo siūloma virtuvę „padalinti“ į keletą atskirų erdvių ir šią oazę paversti ne tik maisto gaminimo patalpa, bet ir laisvalaikio ir vaikų žaidimų erdve.

Renkantis spalvą virtuvės baldams bei sienoms 2014 metais buvo siūlomos populiarumo sulaukusios tamsesnės spalvos – juoda, ruda, tamsiai raudona ir net vario. Kaip žinoma, tamsios spalvos vizualiai sumažina erdvę, todėl tamsesne spalva buvo dažoma viena virtuvės siena ar lubos.

Virtuvės baldų gamybai naudojamos įvairios natūralios medžiagos. Stengiantis ilgiau išlaikyti baldo paviršiaus spindesį, prabangą bei dailumą jis buvo lakuojamas. 2014 metais ši tendencija tapo vis labiau pamirštama, nes lakas sukuria šaltumo, nejaukumo įspūdį. Pasak specialistų virtuvės baldų gamybai visuomet tinka medis. Iš šios medžiagos pagaminti virtuvės atrodo natūraliai, jaukiai, erdvei suteikia šilumos. Spalvos, atkeliavusios iš gamtos, virtuvę paverčia harmonijos oaze.

2014 metais renkamasi vis gražesnius, modernesnius virtuvės baldus. Šiais metais tapo populiarios atviros lentynos bei stiklinės spintelių durelės, kurios demonstruoja baldo turinį. Kuriant virtuvės stilių, permatomos spintelių durelės gali parodyti ekstravagantišką Jūsų indų komplektą, kuris pagyvins visą virtuvės interjerą. Neplanuojant pirkti naujų baldų ar daryti kapitalinių patalpos remontų, tokios detalės, kaip daiktai, esantys lentynose ar spintelėse, žaidžiant jų spalvomis, leidžia vos ne kasdien atnaujinti virtuvės interjerą. Uždaros spintelės sumažina virtuvės erdvės pojūtį, todėl tokio tipo virtuvės baldai jau keliauja iš mados.
Ne ką mažiau svarbi 2014 metų virtuvės baldų tendencija – tamsūs stalviršiai. Stalo paviršiaus gamybai siūloma rinktis kvarco ar juodo granito medžiagas. Tamsūs stalviršiai kontrastingai derės su šviesiais virtuvės baldais bei sienų spalva.

2014 metų virtuvės interjero tendencijos eina į pabaigą? Turbūt ne, tačiau formuojasi naujos ir papildysiančios senąsias. Kokios jos bus 2015 metais – sužinosime jau greitai.

Scroll to Top