Atostogos Osle – muziejai, galerijos ir supanti gamta

Norvegijos sostinė Oslas – puiki vieta atostogoms ir turiningam laisvalaikio praleidimui, nes Oslas yra seniausia Skandinavijos šalių sostinė, įkurta 1048 metais. Norvegija ypač susijusi su vikingais, tad apsilankę Osle su šia kultūra susipažinsite plačiau. Būtent dėl šios priežasties Osle tikrai rasite, ką pamatyti ir aplankyti. Be to, nors Oslo plotas yra 453 kv. km, didžiąją jo dalį sudaro miškai, dėl šios priežasties centras tampa visai nedideliu. Dėl šios priežasties galėsite visus lankytinus objektus apeiti pėsčiomis. Tai didelis pliusas, nes nereikės leisti papildomų pinigų ant viešojo transporto arba automobilio nuomos.

atostogos Osle

Ką verta pamatyti šiame mieste? Žinoma, turite aplankyti pagrindinę miesto aikštę, Oslo rotušę, taip pat Nacionalinę galeriją, Karališkuosius rūmus ir patį didžiausią kultūros muziejų šalyje – Norvegijos liaudies muziejų. Taip pat nepamirškite užsukti ir į Vikingų laivų muziejų, kuriame pamatysite įspūdingo dydžio ir formų burinius laivus.

Be to, jau minėjome, kad didžiąją Oslo dalį sudaro gamta. Būtent todėl čia galite pamatyti briedžių. Įdomu ir tai, kad visa sostinė yra Norvegijos vilkų draustinio dalis. Oslas turi įspūdingą salų archipelagą, kuris vasarą virsta miesto mėgstama laisvalaikio praleidimo vieta.

Oslas

Oslas yra puiki vieta, norintiems pamatyti kvapą gniaužiančią gamtą, norintiems susipažinti su Norvegijos istorija bei kultūra, tad mielai kviečiame keliauti į Norvegiją ir puikiai praleisti laiką. Ypač todėl, kad Ryanair skrydžiai į Oslą nuo šiol siūlomi itin patraukliomis kainomis.

Scroll to Top